Aranygaluska recept

Az Aranygaluska hozzávalói:
tészta:
1/2 liszt
1 élesztő
5 dkg cukor
5 dkg vaj
csipet só
3 dl tej
2 db tojás

sodó:
1 l tej
1 vaníliás cukor ha van vaníliarúd
6 db tojás
5 dkg cukor

tetejére:
olvasztott vaj /margarin
cukrozott darált dió


Az Aranygaluska elkészítési módja:
Langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. Majd a tojást, vajat és a lisztet és sót. Kézzel is géppel is dagaszthatjuk. Ha megkelt, akkor egy kanáll a kivajazott tepsibe szaggatjuk úgy, hogy olvasztott vajba mártjuk és a cukrozott dióba forgatjuk. Jó szorosan egymás mellé rakjuk. A maradék vajat rácsorgathatjuk a tetejére és a dióból is lehet rá szórni ízlés szerint. Aranybarnára sütjük. sodó: A tojásokat szétválasztjuk és kemény habbá verjük a fehérjét pici cukorral. A tejet föltesszük a cukor nagy részével főni, és amíg nem gyöngyözik, addig a lisztet pici tejjel, tojássárgájával és cukorral simára keverjük, apránként adjuk hozzá tejet, még folyós nem lesz. Majd a tejhez öntjük folyamatos keverés mellett. Lassú tűzön felforraljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aranygaluska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook