Kozáksapka recept
A Kozáksapka hozzávalói:tészta:
18 dkg liszt
30 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
6 db tojás
6 ek. langyos víz
krém:
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
kókuszreszelék
máz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dkg kakaó
3 ek. víz
A Kozáksapka elkészítési módja:
Tészta: Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a porcukorral és a langyosvízzel habosra keverjük. A lisztet, kakaót és sütőport hozzákeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét finoman hozzáforgatjuk. A tésztát kisütjük! Ha kihűlt, kerek formákat szaggatunk belőle. Középen kettévágjuk és vastagon megkenjük őket a krémmel. Krém: A tejben kifőzzük a pudingport, ha kihűlt hozzákeverjük a vajat és a porcukrot. A sütemények oldalait is megkenjük a krémmel, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben. Máz: A kakaót, cukrot és vizet lassan összefőzzük, ha besűrűsödött hozzákeverjük a vajat is. Minden süteményt lecsorgatunk az elkészült mázzal.
Én a pudig készítésekor, a porcukorból szoktam tenni a pudingba, mikor simára keverem egy kevés tejjel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, márc. 13. 11:52
A kozáksapka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.