Diós csiga recept

A Diós csiga hozzávalói:
tészta:
-50 dkg liszt
-pisi só
-1 cs. sütőpor
-2 dkg élesztő
-25 dkg margarin
-3 db tojássárgája
-1 kis doboz tejföl
-6 dkg cukor

töltelék:
-3 db tojásfehérje
-25 dkg darált dió
-25 dkg cukor


A Diós csiga elkészítési módja:
"A tészta alapanyagait összedolgozzuk." Írja a recept, de én így csinálom: Elmorzsoljuk a margarint a liszttel, majd hozzá tesszük a sót és az élesztőt. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és elkeverem a tejföllel. Ezeket összedolgozzuk és pihenni rakjuk a hűtőbe. töltelék: A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukor egy részével. (Ezt apránként adagolom hozzá). A diót elkeverem a cukor másik felével. Majd óvatosan, hogy ne törjön a hab összekeverjük. A tésztát 4 felé osztjuk és gombócokat csinálunk belőlük. kb 10 cm széles csíkokra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, ügyelve arra, hogy mind a 4 tésztára egyformán jusson és feltekerjük. Majd kb. 1 cm szélesen felkarikázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük. (Hagyjunk helyet a tészta növekedésének). Tojásfehérjével megkenjük.

A tésztát, akár egy éjszakára is bent lehet hagyni a hűtőben.

Sok lesz belőle és több napig is finom marad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook