Ördögszem recept

tészta:
-35 dkg liszt
-15 dkg (por)cukor
-14 dkg dió (darált)
-28 dkg margarin
forgatáshoz:
-lekvár (ízlés szerinti íz)
-10 dkg kristálycukor
Az Ördögszem elkészítési módja:
A cukrot és a margarint habosra keverjük, majd a diót és a lisztet hozzákeverjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Majd a tésztából lisztezett munkafelületen hengereket sodrunk. 2-3 centiméteres(egyforma) szeletekre vágjuk. A tenyerünk között golyókat készítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (nem túl közel egymáshoz). A golyók közepébe vízbe mártott fakanálnyéllel gödröket készítünk a lekvárnak. Előmelegített sütőben világosra sütjük. Még melegen megforgatjuk a kristálycukorban. Amikor kihűlt a közepébe vájt lyukakba lekvárt teszünk kiskanállal, melyet előzőleg felforralunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, 2024. febr. 22. 08:12
Az Ördögszem elkészítési módja és hozzávalói.