Sajtos rúd recept


A Sajtos rúd hozzávalói:
-50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
-250 g margarin
-1 kispohár tejföl
-kb. teáskanálnyi só
-15 dkg sajt (trappista) 10 dkg a tésztába. 5 dkg a tetejére.
-2 db tojás sárgája (egyik a kenéshez + a másik fehérje)
-őröltkömény


Sajtos rúd

A Sajtos rúd elkészítési módja:
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá keverjük a sót és a sütőport. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a sajt (10 dkg) hozzáreszeljük. A tejföllel elkeverjük az egyik tojássárgáját és ezzel összeállítjuk a tésztát. 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét a 2. tojással és az őröltköménnyel elkeverjük. (lehet egy pici sót is hozzáadni) A tésztát két felé osztjuk, (úgy könnyebb kinyújtani). Egyik felét kinyújtjuk, majd lekenjük a tojással. Ráreszeljük a sajtot. És csíkokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben sütjük. kb. 3-4 tepsi lesz belőle.

A sót három féleképpen teszem hozzá. A lisztbe, a tejfölbe és a kenéshez használt tojásba.
Nem csak csíkokra lehet vágni, természetesen tetszés szerint.
Lehet rá más magokat is szórni sajt helyett ill. egész köményt őrölt helyett.
(Nálunk nem szeretik a gyerekek, ezért használok őröltet).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sajtos rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook