Syl hagymás szalonnatortája recept
90 perc
A Syl hagymás szalonnatortája hozzávalói:
20-25 dkg kolozsvári szalonna
3 nagy fej hagyma
10 dkg trappista sajt
7 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk. cukor
12-15 dkg liszt
1 tk só
1 tk sütőpor
3 dl tejföl
2 tojás
só
bors
petrezselyemzöld
A Syl hagymás szalonnatortája elkészítési módja:
A tésztához a vajat habosra keverjük a lereszelt sajt felével, az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a vajhoz, majd beledolgozzuk a sót, sütőport és a lisztet. Lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Közben kis csíkokra vágjuk a szalonnát, zsírjára sütjük, belerakjuk a felkarikázott hagymát, puhára pároljuk. A tejfölbe eldolgozzuk a tojásokat, és ízlés szerint fűszerezzük. A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, és kapcsos tortaformába helyezzük, úgy, hogy legyen pereme, erre a hagymás szalonna, a tejföl, és a sajt másik fele. 30-40 percig sütjük (míg a széle megpirul).
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: evangelika, 2008. szept. 8. 10:04
A syl hagymás szalonnatortája elkészítési módja és hozzávalói.