Ízesített krumpli recept
40 perc
Az Ízesített krumpli hozzávalói:
50 dkg krumpli
30 dkg darált hús
1 db tojás
12 dkg margarin
2 gerezd fokhagyma
2-3 dkg kolozsvári szalonna
Só
Bors
Paprika
5 dkg Trappista sajt
Az Ízesített krumpli elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojást felverjük, a darált húst hozzáadjuk, só,fokhagyma, bors, paprikával ízesítjük, hozzá adjuk az apróra darabolt kolozsvári szalonnát, az egészet összekeverjük (gyúrjuk). (A szalonna a hússal együtt darálható is.) A tepsit a margarin felével kikenjük, ma)jd a főtkrumliból az aljára 1 rétegben karikákat helyezünk. A többi krumlit a húshoz daraboljuk és az egészet, masszává összedolgozzuk. 10-15 percet pihenni hagyjuk és utána, a tepsibe terítjük, vastagság szempontjából egyenletesen a tepsibe helyezzük. A megmaradt margarinból darabkákat szórunk a tetejére.
165-170 Celsius fokra állított hideg sütőbe tesszük
Mikor pirulni kezd a teteje, akkor reszelt sajttal megszórjuk és tovább sütjük.
Savanyú aprókáposztával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cabcd72c72, 2010. nov. 18. 12:43
Az Ízesített krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.