Sült pulykaszárny fehérboros hagymaágyon recept
150 perc
A Sült pulykaszárny fehérboros hagymaágyon hozzávalói:
5 közepes méretű pulykaszárny
10-15 dkg kolozsvári szalonna
3-5 nagy fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
2- 2,5 dl fehérbor (száraz v. félszáraz)
3 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
majoranna
egész bors
só
A Sült pulykaszárny fehérboros hagymaágyon elkészítési módja:
A pulykaszárnyakat sóval, majorannával bedörzsöljük, fokhagymával és szalonnával tüzdeljük. Zsiradékkal ellátott tepsibe rakjuk, szalonna szeleteket rakunk rá, megszórjuk egész borssal és ízlés szerint fokhagymával, majd kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük alufóliával és elkezdjük párolni. Közben felkarikázzuk a hagymát. 5-6 gerezd fokhagymát beletörünk a tejfölbe, sózzuk, majd belereszeljük a füstölt sajtot, jól elkeverjük. Amikor félig megpuhult a hús, kivesszük a tepsiből. A tepsi aljában elrendezzük a hagymakarikákat felöntjük a borral, majd visszatesszük a húst, és lefedve tovább pároljuk. Ha megpuhult a hús, levesszük róla a fóliát, a hússzeletek tetejére adagoljuk a sajtos tejfölt, pirulásig sütjük.
Köretként adhatunk hozzá párolt rizst, illetve valamilyen zöldségsalátát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: evangelika, 2008. aug. 21. 13:06
A sült pulykaszárny fehérboros hagymaágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.