Syl meggyes rétese recept
60 perc
A Syl meggyes rétese hozzávalói:
6 réteslap (2 rúdhoz)
fagyasztott meggy (5-6 marék)
cukor
2-3 kk fahéj
1 cs vanília puding
1 cs vanília cukor
kb. 0,5 dl tejföl
kb. 0,5 dl étolaj
A Syl meggyes rétese elkészítési módja:
A meggyet kiolvasztom, magvalom, kinyomkodom kicsit, levét leszűröm és félrerakom. A meggyet felrakom főni, megcukrozom, fahéjjal ízesítem(ízlés szerint). A meggylében kikavarom csomómentesre a pudingport, hozzáöntöm a meggyhez és puding állagúra főzöm. Hagyom hűlni. A réteslapok kenéséhez a tejfölt kikeverem az olajjal (cseppenként hozzáadva, gyors keverés mellett, hogy szép sima legyen). Nedves konyharuhára leteszek egy réteslapot, megkenem az olajos tejföllel, még egy lap, tejföl, 3. lap tejföl és a töltelék fele; feltekerem. A második rudat is így készítem el. A maradék olajos tejföllel megkenem a rudak tetejét és halványpirosra sütöm őket. Tálalásnál porcukorral szórom meg.
Meggybefőttből is lehet készíteni, csak akkor nem kell bele cukor.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: evangelika, 2009. jan. 11. 12:14
A syl meggyes rétese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.