Zabpelyhes kesz recept
A Zabpelyhes kesz hozzávalói:Zabpehely 150 gr.
Liszt 100 gr.
fahéj 1/2 teáskanál
Szódabikerb. 1/2 teáskanál
só 1 csipet
Keserű csoki 100 gr.
Vaniliás c. 1 tasak
II.
vaj (puha) 150 gr.
cukor 60 gr.
barnacukor 60,gr.
tojás 1 db.
A Zabpelyhes kesz elkészítési módja:
Összekeverjük az első csoportban felsorolt szárazanyagokat. A vajat, cukrot, tojást, habosra keverjü. Egyneműsítjük a 2 részt. Sütőpapírral bélelt sütőlapra kis halmokat ( diónyi) teszünk egymástől kb. 5 centire. 170 fokon 12-14 percet sütjük. Sütéssel együt 1 óra alatt kész.
Fehér csokival is elkészíthető, vagy a kekszek alját csokiba ki lehet mártani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Preszter Gabi, 2023. szept. 21. 14:53
A zabpelyhes kesz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.