Diós áfonyás zabpehely süti recept
60 perc
A Diós áfonyás zabpehely süti hozzávalói:
1 csésze zabpehely (130 g)
1 csésze forró víz
2 tojás
120 g natúr joghurt
2 ek. cukor
3 ek. finomliszt
3 ek. olvasztott vaj
1 csésze késsel aprított dió
1 csipet só,
1 ek. sütőpor
1 cs vaníliacukor
1 csésze áfonya (fagyasztott is jó)
kb. 20x30 cm-es tepsi
A Diós áfonyás zabpehely süti elkészítési módja:
A zabpelyhet a forró vízzel összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. 10 perc után beletesszük a 2 db tojást és a joghurtot. Jól összekeverjük. A cukor, a vaj és a dió mehet a masszához, amit szintén jól összekeverünk. Utána megy bele a maradék hozzávaló. A tepsit vajjal kikenünk és belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük a sütit.
Diétás változat:
2 ek. cukor helyett használjunk tetszés szerint édesítőszert és a 3 ek. finomlisztet cseréljük le 3 ek. kókusz- vagy mandulalisztre.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nemer Eszti, 2023. júl. 23. 16:20
A diós áfonyás zabpehely süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.