Sós apróságok recept
70 perc
A Sós apróságok hozzávalói:
-50dkg finomliszt
-15dkg margarin
-só
-15-20dkg trappista sajt
-5dkg (sós) napraforgómag,vagy bármilyen mag
-kevés tej(1,5%)
-fél csomag sütőpor
-1 tojás fehérje
-húsdaráló cserélhető betéttel
A Sós apróságok elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral és kevés sóval összekeverjük,hozzáadjuk a margarint.Kevés tejet adunk hozzá hogy összetartsa a tésztát(kemény tésztának kell lennie).Amikor megvan a kemény tészta,darabolva beletesszük a darálóba és addig tekerjük amíg az összes tészta el nem fogy.Majd daraboljuk a meglévő hosszú tészta csíkot,és megkenjük a tojásfehérjével.Rászórjuk a magvakat és a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben addig sütjük míg elég magas,piros nem lesz a tészta.
-egyszerű elkészíteni
-gyerekek is segíthetnek
-pogácsaszaggatóval is lehet formázni a vékonyra nyújtott tésztát
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fannncsi, 2007. aug. 4. 11:08
A sós apróságok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.