Egyszerű macaron recept
Az Egyszerű macaron hozzávalói:10 dkg (3-4 db) tojásfehérje
20 dkg porcukor
11 dkg mandulaliszt
5 dkg kristálycukor
ételfesték (elhagyható)
lekvár
Az Egyszerű macaron elkészítési módja:
A mandulalisztet és a porcukrot összekeverjük, átszitáljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, ha színezni szeretnénk a macaronokat, akkor közben adjuk hozzá az ételfestéket is. Majd a lisztes-porcukros keveréket óvatosan keverjük hozzá a tojáshabhoz, úgy, hogy ne törjük össze a habot. Amikor a massza egyenletes, töltsük sima csöves habzsákba. Sütőpapírral bélelt tepsit készítsünk elő, majd nyomjunk egyforma kis halmokat a sütőpapírra, legyen köztük egy kis távolság, mert sütés közben elterülnek. A macaronokat kb. 15-30 percig állni hagyjuk még a felszínükön vékony kéreg képződik, csak ezután toljuk be az előmelegített sütőbe. Kb. 12-15 percig sütjük. Miután kihűlt leszedjük a sütőpapírról, majd lekvárral töltjük.
Ha hagyjuk kb. 1 napig állni, hogy az ízek összeérjenek, akkor lesz az igazi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szmitike, febr. 12. 16:10
Az egyszerű macaron elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.