Ananásztorta (glutén és laktózmentes) recept
Az Ananásztorta (glutén és laktózmentes) hozzávalói:
Piskóta:
15 dkg rizsliszt
6 tojás
1 ek. olaj
2 ek. viz
6 ek. cukor
Krém:
2 tasak vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor (ha lehet Bourbon-vanília)
3 dl laktózmentes tej
10 dkg laktózmentes margarin
2 doboz kör ananász és bármilyen szép, szeletelhető vagy bogyós gyümölcs
1 nagy doboz Hulala vagy laktózmentes tejszín
2 tasak habfixáló
1 tasak tortazselé
1-2 ek. ananászlikőr vagy szörp, esetleg aroma
Az Ananásztorta (glutén és laktózmentes) elkészítési módja:
Piskótát sütünk a hozzávalókból, ha kihűlt elvágjuk és az alsó rész köré visszapattintjuk a karikát. A pudingot elkészítjük, langyosan hozzákeverjük a margarint, a krémet ízesítjük, majd a tejszínt felverjük a fixálóval. Az ananászból kiveszünk pár szép karikát díszíteni, a maradékot apróra vágjuk késsel vagy géppel és elfelezzük a krémekbe. A tortába előbb a vaníliakrémet, kis hűtés után a tejszínhabot simítjuk, az oldalára és a tetejére vékonyan tejszínt kenünk. Kirakjuk a tetejét gyümölccsel, és a tortazselét óvatosan rácsurgatjuk.
A Hulala atombiztos hab lesz, ha valakinek ellenérzése van és mentes tejszínt szeretne használni, nagyon hidegen próbálja felverni, ha nem akar megállni a hab, lehet beletenni a fixáló mellett kiskanálnyi zselatinfixet is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: niit, febr. 28. 18:11
Az ananásztorta (glutén és laktózmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.