Borsós hús recept
60 perc
A Borsós hús hozzávalói:
50 dkg sertéshús
3-4 db sárgarépa (darabka fehérrépa, karalábé, ha van)
15 dkg zöldborsó
4 ek olaj
só
fűszerek: 1 kk. majoránna, 1 kk. oregánó, pár szem tört koriandermag, 2-3 db babérlevél
A Borsós hús elkészítési módja:
A húst tokányszerűen 4-5 cm-es csíkokra vágjuk, fehéredésig pirítjuk olajon, rászórjuk a szárított fűszereket és annyi vizet öntünk, hogy jól ellepje. Amikor félig puha, rátesszük a zöldségeket, a répát karikára (ha óriás, felezve) vágom, de lehet másként is. Legvégén a borsót adjuk hozzá, készre pároljuk. Szarvacska tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Ezt az ételt akkor készítette édesanyám, amikor sok kerti zöldség volt itthon gyerekkorunkban, a fűszerek nagyon fontosak, azoktól lesz pont ilyen jellegzetes íze-illata, ha valaki nem szereti elhagyhatja, úgy is biztos finom, de nekünk így lett családi recept. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: niit, febr. 12. 17:34
A borsós hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.