Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lábasban sütött sertéshús recept

Lábasban sütött sertéshús recept

A Lábasban sütött sertéshús hozzávalói:
2,5 kg-os sertéslapocka
só, borskeverék (feketebors, rózsabors, zöldbors)
olívaolaj, zsír
szükség esetén zöldségek


Lábasban sütött sertéshús 1.Még -1 kép


A Lábasban sütött sertéshús elkészítési módja:
A húst 4 felé darabolom, hogy biztosan átsüljön. Sózom, borsot darálok rájuk, leöntöm kevés olajjal, és a hűtőbe teszem egy éjszakára pácolódni. Másnap egy alkalmas méretű lábasban zsírt hevítek és beleteszem a húsokat pirulni. Ez munkás művelet, mert ott kell állni a tűzhely mellett és kivárni, amíg forgatás közben a húsok minden oldala kérget kap. Ez azért fontos, hogy sütés közben ne távozzon a nedvesség, mert akkor a sült száraz lesz. Ha már világosbarnák, takarékon, fedő alatt elkezdem sütni, időnként megforgatva a darabokat. Ha a nedvesség elpárologna, nem vízzel pótolom, hanem zöldségeket (vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, sárgarépát, stb. – ami éppen kéznél van) teszek a lábasba. Ez a mennyiség nekem a pirítástól számítva kb. 1,5 óra alatt megsült.

Kánikulában nem szeretem a sütőt használni, ezért választottam az elkészítésnek ezt a módját a sülthúsnak, ami tetszőleges körettel fogyasztható.


Kategória: Húsételek receptjei


A lábasban sütött sertéshús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook