Szaftos hús recept
A Szaftos hús hozzávalói:5 nagy szelet, jó ujjnyi vastag sertéscomb
só, bors, mustár, olaj
liszt, 2 nagy fej vöröshagyma
köret: sütőtök
A Szaftos hús elkészítési módja:
A húsokat enyhe klopfolás után fűszereztem, mindkét oldalukat bekentem mustárral, s annyi olajat öntöttem rájuk, hogy ellepje és legalább egy éjszakát hagytam pácolódni. Másnap a szeleteket lisztbe forgattam, majd egy serpenyőben mindkét oldalukat megkapattam. Mikor mind az 5 szelet megpirult, rájuk tettem a nagy cikkekre vágott vöröshagymát, felöntöttem kevés vízzel és fedő alatt puhára pároltam. (Jól állt volna a húsnak paradicsom, zöldpaprika is, de az éppen nem volt itthon.) Közben megfőztem a sütőtököt is.
Ezt a receptet szükség szülte, mert a fiam hazaállított lapocka helyett, székelykáposztának való 2,5 kg combbal. Nem boldogan, de megfőztem a káposztát, a húsból lekanyarítottam 5 szép szeletet, amik a fagyasztóban vártak a sorukra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2023. márc. 13. 14:39
A szaftos hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.