Vörösboros marhapörkölt egyszerűen recept
A Vörösboros marhapörkölt egyszerűen hozzávalói:2 kg marhalábszár
6 db tyúktojásnyi vöröshagyma
15 dkg zsír
4 evőkanál fűszerpaprika
2 kávéskanál őrölt bors vagy borskeverék (feketebors, rózsabors, zöldbors)
6 gerezd fokhagyma
2-2 TV paprika, paradicsom
0,5 l száraz vörösbor
só ízlés szerint
víz
A Vörösboros marhapörkölt egyszerűen elkészítési módja:
A felhevített zsíron elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üveges, rátesszük a felkockázott húst, és pár percig pirítjuk. A tűzről lehúzva beleszórjuk a fűszereket, az összezúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és közepes lángon, fedő alatt elkezdjük főzni. Másfél óra múlva beletesszük a feldarabolt paprikákat, a héjától megszabadított paradicsomokat és takaréklángon tovább főzzük. Ha a hús majdnem puha (kb. 2-3 óra), ráöntjük a bort és készre pároljuk.
A köret tetszőleges; pl. főtt krumpli, de kenyérrel is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2023. okt. 3. 15:28
A vörösboros marhapörkölt egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.