Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösboros marhapörkölt egyszerűen recept

Vörösboros marhapörkölt egyszerűen recept

A Vörösboros marhapörkölt egyszerűen hozzávalói:
2 kg marhalábszár
6 db tyúktojásnyi vöröshagyma
15 dkg zsír
4 evőkanál fűszerpaprika
2 kávéskanál őrölt bors vagy borskeverék (feketebors, rózsabors, zöldbors)
6 gerezd fokhagyma
2-2 TV paprika, paradicsom
0,5 l száraz vörösbor
só ízlés szerint
víz


Vörösboros marhapörkölt egyszerűen 1.Vörösboros marhapörkölt egyszerűen 2.


A Vörösboros marhapörkölt egyszerűen elkészítési módja:
A felhevített zsíron elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üveges, rátesszük a felkockázott húst, és pár percig pirítjuk. A tűzről lehúzva beleszórjuk a fűszereket, az összezúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és közepes lángon, fedő alatt elkezdjük főzni. Másfél óra múlva beletesszük a feldarabolt paprikákat, a héjától megszabadított paradicsomokat és takaréklángon tovább főzzük. Ha a hús majdnem puha (kb. 2-3 óra), ráöntjük a bort és készre pároljuk.

A köret tetszőleges; pl. főtt krumpli, de kenyérrel is finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A vörösboros marhapörkölt egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook