Habos álom recept


csokimáz:
-10 dkg étcsokoládé
-2 dkg vaj
-6 ek. habtejszín
-40 db babapiskóta
krémhez:
-6 dl habtejszín
-2 ek. porcukor
-1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
-1 ek. rumaroma
ek.=evőkanál
A Habos álom elkészítési módja:
Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd belekeverjük a habtejszínt. (Nem kell habbá verni.) Még olvad a vaj, formába helyezzünk az alsó sor babapiskótát, (fele piskóta), majd megkenjük a csokimázzal. Elkészítjük a krémet: A habtejszínhez adjuk a porcukrot, kakaóport és rumaromát, majd kemény habbá verjük. A fele krémet a babapiskótákra halmozzuk. Erre kerül a második sor csokimázas piskóta és rákenjük a krém másik felét. Ha kihűlt, két órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A tetejére díszítésként kakószórás vagy csokoládét lehet tenni.
Óvatosan szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, 2024. márc. 6. 10:04
A habos álom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.