Tejföltorta-rebarbarával recept
A Tejföltorta-rebarbarával hozzávalói:tésztához:
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
5 dkg tejföl
8 dkg cukor
1 db közepes tojás
18 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
krém:
4 db közepes szár rebarbara
25 dkg tejföl
4 ek. cukor
1 db közepes tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. cukor a tetejére (barna)
A Tejföltorta-rebarbarával elkészítési módja:
Tészta: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, ezt elkeverjük, majd az átszitált lisztet a sütőporral is hozzákeverjük. Egy könnyű, lágy tésztát kapunk, melyet egy közepes méretű Kb. (24 cm átmérőjű), kivajazott, csatos tortaformába nyomkodunk úgy, hogy az aljába és oldalára is jusson tészta. Krém: A töltelék hozzávalóit a rebarbara kivételével összekeverjük, és a formába öntjük. A kisebb darabokra vágott rebarbarát rászórjuk a krém tetejére, majd meghintjük kevés a (barna) cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-35 percig sütjük. Ha elkészült, kb. 10-15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni. Langyosan a fogyaszthatjuk.
Rebarbara helyett más gyümölccsel is elkészíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, máj. 9. 14:09
A tejföltorta-rebarbarával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.