Petrezselymes fasírt recept
A Petrezselymes fasírt hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
8-9 db tojás + 1 db tojás
4-5 db zsemle
2 dl tej
1 csokor petrezselyem
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
A Petrezselymes fasírt elkészítési módja:
A zsemléket a tejbe áztatjuk. Állni hagyjuk, amíg elkészül a tojás. A vöröshagymát apróra vágom, majd a tojásokat felverem, mint a rántottához, sózom, borsozom és 1 gerezd fokhagymát hozzáreszelek mielőtt megsütöm olajon/zsíron. A zsemlékből kicsavarjuk a tejet és hozzá tesszük a rántottát. A petrezselymet apróra vágjuk és a többihez keverjük a + 1 db tojással, sóval, borssal és ízlés szerint még 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá. Gombócokat formázunk és a zsemlemorzsában megforgatjuk. Majd kisütjük forró olajban/zsírban.
Lehet hozzá adni májkrémet, gombát, vagy apróra vágott sültszalonnát.
Bármilyen körettel tálalható.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, máj. 9. 12:10
A petrezselymes fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.