Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Fokhagymás csirke egytálétel recept

Fokhagymás csirke egytálétel recept


Elkészítési idő 30 perc

A Fokhagymás csirke egytálétel hozzávalói:
4 közepes csirkemell
75g liszt
2 evőkanál olívaolaj
50g vaj
10-15 kis gerezd fokhagyma
250ml forró csirke alaplé
100ml főzőtejszín
30g reszelt sajt
kis csokor petrezselyem finomra vágva
főtt rizs és párolt zöldbab, tálaláshoz (opcionális)


A Fokhagymás csirke egytálétel elkészítési módja:
A csirkemellet vágjuk csíkokra, egy tálba téve öntsük rá a lisztet, sózzuk meg és keverjük össze, hogy a liszt beborítsa. Olajat forrósítsunk fel, pirítsuk meg a csirkét aranybarnára. Közepes fokozatra kapcsolva adjuk hozzá a vajat és a fokhagymát. Öntsük hozzá a csirke alaplevet, majd a tejszínt és a sajtot, főzzük össze. A végén a petrezselyemmel szórjuk meg.

Köretnek rizs, saláta, burgonya - ízlés szerint.


Kategória: Egytálételek receptjei


A fokhagymás csirke egytálétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook