Fokhagymás csirke egytálétel recept


4 közepes csirkemell
75g liszt
2 evőkanál olívaolaj
50g vaj
10-15 kis gerezd fokhagyma
250ml forró csirke alaplé
100ml főzőtejszín
30g reszelt sajt
kis csokor petrezselyem finomra vágva
főtt rizs és párolt zöldbab, tálaláshoz (opcionális)
A Fokhagymás csirke egytálétel elkészítési módja:
A csirkemellet vágjuk csíkokra, egy tálba téve öntsük rá a lisztet, sózzuk meg és keverjük össze, hogy a liszt beborítsa. Olajat forrósítsunk fel, pirítsuk meg a csirkét aranybarnára. Közepes fokozatra kapcsolva adjuk hozzá a vajat és a fokhagymát. Öntsük hozzá a csirke alaplevet, majd a tejszínt és a sajtot, főzzük össze. A végén a petrezselyemmel szórjuk meg.
Köretnek rizs, saláta, burgonya - ízlés szerint.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: fülemüledal, 2024. ápr. 25. 09:04
A fokhagymás csirke egytálétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.