Pisztáciás kevert sütemény recept
60 perc
A Pisztáciás kevert sütemény hozzávalói:
135 gramm vaj
165 gramm cukor
3 db tojás
225 gramm tejföl
300 gramm liszt
1,5 tk sütőpor
1 csipet só
tetejére
225 gramm aprított natúr pisztácia
150 gramm cukor
75 gramm vaj
A Pisztáciás kevert sütemény elkészítési módja:
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, majd egyesével hozzádolgozom az egész tojásokat is. Addig keverem, amíg szépen kifehéredik. Ezután megy bele a tejföl, majd a sütőporral elkevert liszt és simára kikeverem. A pisztáciát a cukorral elvegyítem, majd a vajat nagyon puhára( de nem folyósra) olvasztom és ezzel morzsalékosra keverem. A tészta kétharmadát elterítem egy kivajazott-kilisztezett tepsiben( nálam 33x26 cm), majd óvatosan eloszlatom rajta a pisztáciás töltelék felét. Erre jön a maradék tészta, majd a tetején egyenletesen elterítem a pisztáciás réteget. 180 fokos sütőben nagyjából 35 percig sütöm, ha nagyon pirul a teteje, akkor félidőben leterítem sütőpapírral. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Mandulával is érdemes elkészíteni, én ekkor teszek a tésztába mandulaaromát is, hogy még finomabb, mandulásabb legyen az íze.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pi, máj. 8. 07:44
A pisztáciás kevert sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.