Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pisztáciás kevert sütemény recept

Pisztáciás kevert sütemény recept


Elkészítési idő 60 perc

A Pisztáciás kevert sütemény hozzávalói:
135 gramm vaj
165 gramm cukor
3 db tojás
225 gramm tejföl
300 gramm liszt
1,5 tk sütőpor
1 csipet só

tetejére
225 gramm aprított natúr pisztácia
150 gramm cukor
75 gramm vaj


A Pisztáciás kevert sütemény elkészítési módja:
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, majd egyesével hozzádolgozom az egész tojásokat is. Addig keverem, amíg szépen kifehéredik. Ezután megy bele a tejföl, majd a sütőporral elkevert liszt és simára kikeverem. A pisztáciát a cukorral elvegyítem, majd a vajat nagyon puhára( de nem folyósra) olvasztom és ezzel morzsalékosra keverem. A tészta kétharmadát elterítem egy kivajazott-kilisztezett tepsiben( nálam 33x26 cm), majd óvatosan eloszlatom rajta a pisztáciás töltelék felét. Erre jön a maradék tészta, majd a tetején egyenletesen elterítem a pisztáciás réteget. 180 fokos sütőben nagyjából 35 percig sütöm, ha nagyon pirul a teteje, akkor félidőben leterítem sütőpapírral. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.

Mandulával is érdemes elkészíteni, én ekkor teszek a tésztába mandulaaromát is, hogy még finomabb, mandulásabb legyen az íze.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pisztáciás kevert sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook