Burgonyaropogós recept
60 perc
A Burgonyaropogós hozzávalói:
3 nagyobb burgonya
150 gr cheddar sajt
150 gr kukoricakeményítő
só, bors
olaj a sütéshez
A Burgonyaropogós elkészítési módja:
A burgonyát megpucolom, felkockázom, majd sós vízben megfőzöm. Még melegen áttöröm burgonyanyomón, vagy egy szitán. Amikor kihűlt, adok hozzá reszelt sajtot és a keményítőt. Fűszerezem ízlés szerint, majd egybegyúrom amíg szépen össze nem áll. Deszkán kinyújtom nagyjából másfél centi magasra, majd egy éles késsel hosszú csíkokat vágok belőle. Forró olajban pirosra sütöm.
Bármilyen mártogatóssal finom, mivel elég semleges ízű, érdemes valami karakteresebbet készíteni hozzá.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: pi, ápr. 22. 07:15
A burgonyaropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.