Lencsével töltött kelkáposzta recept
70 perc
A Lencsével töltött kelkáposzta hozzávalói:
Töltelék:
200 gr lencse vízben megfőzve ( vagy egy teljes lencsekonzerv lecsepegtetve)
250 gr paradicsom nagyobb darabokra vágva
50 gr sárgarépa reszelve
100 gr dióbél
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 tk bors
1 tk kömény
1 tk őrölt paprika
1 tk só
10-12 kelkáposzta levél sós vízben megabálva
Mártás:
1 közepes vöröshagyma nagyobb kockára vágva
3 ek olívaolaj
1 nagyobb kápia vagy ramiro pirospaprika apró kockára vágva
400 ml sűrített paradicsom
250 ml víz
1 tk só
1 tk cukor
1 tk bors
A Lencsével töltött kelkáposzta elkészítési módja:
A töltelékhez valókat egy turmixba rakjuk a káposzta levelein kívül. Az egészet összeturmixoljuk. Egy sűrű masszát kell kapnunk. Ezt a masszát osztjuk el annyi felé, ahány kelkáposztalevelünk van, és megtöltjük vele azokat úgy, hogy csinos batyukat kapjunk. Félretesszük őket és elkészítjük a mártást. A mártáshoz a hagymát megdinszteljük az olívaolajon, majd rádobjuk az apró kockára darabolt paprikát. Pár percig együtt pirítjuk, majd felengedjük a paradicsomszósszal és a vízzel. Ízesítjük a borssal, sóval, cukorral, majd mikor felforr, belerakjuk a kelkáposzta batyukat és kb 20 percig, alacsony fokozaton, fedő alatt pároljuk. Néha megmozgatjuk az edényt, de ne keverjük a tölteléket, mert összetörik.
Klasszikus főtt burgonya körettel tálalható.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: pi, ápr. 4. 07:52
A lencsével töltött kelkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.