Tepsis csirkecomb recept
90 perc
A Tepsis csirkecomb hozzávalói:
6 nagyobb burgonya centis vastagságúra felkarikázva
4 nagy fej vöröshagyma szintén felkarikázva
9 csirkecombfilé bőr nélkül
csilipehely
só
3 ek. olívaolaj
Öntet:
1 dl olívaolaj
1 dl tej
2 ek. paradicsompüré
1 tk. őrölt paprika
1 mokkáskanál csilipehely
1 mk bors
1-2 tk. só
1 ek. joghurt
1 tk. oregánó
5 gerezd fokhagyma nagyobb darabokra szeletelve
Tetejére:
2 zöldpaprika
2 kápia paprika
2 paradicsom
A Tepsis csirkecomb elkészítési módja:
A szósz hozzávalóit egy közepes tálban homogénné keverem, majd a csirkecombokat beleforgatom és félreteszem amíg a burgonyát és hagymát előkészítem. A karikára vágott burgonyát meglocsolom az olívaolajjal, megszóróm csilipehellyel és sóval, majd jól összeforgatom. Ezután egy nagy géztepsiben egyengessük el a hagyma-, és krumplikarikákat. A bepácolt csirkecombokat egyenletesen elhelyezem a zöldségeken, a maradék szószt rálocsolom a húsokra. Egy akkora sütőpapírt, ami lefedi a tepsit benedvesítünk, kicsit kicsavarjuk a felesleges vizet és lefedjük a csirkét majd sütőben 200 fokon 40-50 percig sütjük. Ezután levesszük a papírt róla, nagyobb darabokra vágjuk a paprikákat, paradicsomot, elegyengetjük a csirkék mellett, majd visszatesszük a sütőbe, és még 15 percig rápirítunk 180 fokon.
Zöldsalátával kínálva nagyon finom, könnyű főétel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pi, márc. 21. 11:25
A tepsis csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.