Burgonyaleves zöldborsóval recept
40 perc
A Burgonyaleves zöldborsóval hozzávalói:
1 vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma áttörve
fél kg burgonya kockára vágva
2 közepes sárgarépa felkockázva
2-3 szál szárzeller apró kockára vágva
35 dkg mirelit zöldborsó
só
1 tk. csilipehely
1 tk. oregánó
1 tk.füstölt paprika
kevés szerecsendió
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
1 liter víz
100 ml tejszín vagy vegán főzőkrém
bors
kapor
A Burgonyaleves zöldborsóval elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát megpárolom az olívaolajon, majd hozzáadom a fokhagymát is és együtt párolom. A felkockázott burgonyát a hagymás alapra teszem és átforrósítom, kicsit lesütöm. Ezután hozzáadom a felkockázott répát, a szárzellert és a borsót. Kevergetve pirítom a zöldségeket, közben fűszerezem az alapot, csilipehellyel, oregánóval, füstölt paprikával, szerecsendióval, kakukkfűvel és rozmaringgal. Felöntöm 1 liter vízzel és fedő alatt kb 20-25 percig főzöm, amíg minden megpuhul. Vegyük le a tűzről és botmixerrel kissé pürésítsük. Nem kell teljesen, maradjon kissé darabos. A végén keverjünk hozzá egy kis doboz tejszínt vagy vegán főzőkrémet, majd sóval véglegesítsük az ízét. Tálaláskor friss kaporral megszórjuk.
Nagyon jót tesz a levesnek, ha valóban hagyjuk, hogy a zöldségek kellően lepiruljanak, és csak ezután öntjük fel vízzel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pi, febr. 28. 13:12
A burgonyaleves zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.