Paradicsomos csicseriborsó recept
60 perc
A Paradicsomos csicseriborsó hozzávalói:
1 kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
100 gr. olajban eltett szárított paradicsom, apróra felkockázva
1 ek. paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
250 gramm friss paradicsom
330 gr. konzerv csicseriborsó
1-2 teáskanál só
1 tk. Provence fűszerkeverék
8-10 bazsalikomlevél
fél csokor snidling
1 ek. Szárított zöldségkeverék
200 gr. víz
A Paradicsomos csicseriborsó elkészítési módja:
A hagymát addig pirítom az olajon, amíg aranybarna nem lesz. Hozzáadom a szárított paradicsomot és pár percig pirítom. Teszek hozzá egy evőkanál paradicsompürét is, és ezt is jól lepirítom. Hozzáaprítom az egy gerezd fokhagymát. Ezután felkockázok 250 gramm friss paradicsomot, és az alapra teszem. Közepes lángon pirítom tovább majd hozzáadom a leöblített csicseriborsót. Teszek hozzá szárított zöldséget, felöntöm a vízzel, sózom és 1 tk. provence-i fűszerkeverékkel ízesítem. Tépkedek bele friss bazsalikomlevelet, majd kb. 15 percig rotyogtatom. Ha kész, metélőhagymával megszórva tálalom.
A legjobb friss naan kenyérrel fogyasztani.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: pi, febr. 20. 22:44
A paradicsomos csicseriborsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.