Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Káposztás tojáslepény recept

Káposztás tojáslepény recept


Elkészítési idő 40 perc

A Káposztás tojáslepény hozzávalói:
1 kisebb fej édes káposzta, vékonyan felszeletelve a torzsa nélkül
1 nagyobb sárgarépa lereszelve ( a nagyobb lyukú reszelőn)
1 vöröshagyma apró kockára vágva
5 tojás
1 ek. zabpehelyliszt
50 gr. reszelt sajt
só, bors, fűszerek ízlés szerint
olaj a sütéshez


A Káposztás tojáslepény elkészítési módja:
A hagymát felteszem egy nagyobb serpenyőbe, és aranybarnára dinsztelem. Ezután hozzáadom a répát, és addig pirítom, amíg össze nem esik, így adom hozzá a feldarabolt káposztát. Puhára párolom, de azért a káposztának maradjon egy kis haraphatósága. Tálban felütöm az 5 tojást, elhabarom, beleteszem a langyosra hűlt párolt zöldséges alapot, adok hozzá egy evőkanál zabpehelylisztet, sózom, borsozom, ízlés szerint fűszerezem, majd összekeverem. A serpenyőt papírral áttörlöm, majd kevés olajat felforrósítok és beleöntöm a masszát. Szépen egyenletesen elterítem, majd fedő alatt kb 8 percig sütöm közepes lángon. Ezután egy tányér segítségével megfordítom, és visszahelyezve a serpenyőbe, a tetejére sajtot szórva további 5-6 percig sütöm. Amikor kész tányérra csúsztatom, és tortaszerűen felszelem, úgy tálalom.

Lehet mellé mártogatóst készíteni, én joghurtot és fokhagymát kevertem el, azzal locsoltam meg a tetejét.


Kategória: Egytálételek receptjei


A káposztás tojáslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook