Káposztás tojáslepény recept
40 perc
A Káposztás tojáslepény hozzávalói:
1 kisebb fej édes káposzta, vékonyan felszeletelve a torzsa nélkül
1 nagyobb sárgarépa lereszelve ( a nagyobb lyukú reszelőn)
1 vöröshagyma apró kockára vágva
5 tojás
1 ek. zabpehelyliszt
50 gr. reszelt sajt
só, bors, fűszerek ízlés szerint
olaj a sütéshez
A Káposztás tojáslepény elkészítési módja:
A hagymát felteszem egy nagyobb serpenyőbe, és aranybarnára dinsztelem. Ezután hozzáadom a répát, és addig pirítom, amíg össze nem esik, így adom hozzá a feldarabolt káposztát. Puhára párolom, de azért a káposztának maradjon egy kis haraphatósága. Tálban felütöm az 5 tojást, elhabarom, beleteszem a langyosra hűlt párolt zöldséges alapot, adok hozzá egy evőkanál zabpehelylisztet, sózom, borsozom, ízlés szerint fűszerezem, majd összekeverem. A serpenyőt papírral áttörlöm, majd kevés olajat felforrósítok és beleöntöm a masszát. Szépen egyenletesen elterítem, majd fedő alatt kb 8 percig sütöm közepes lángon. Ezután egy tányér segítségével megfordítom, és visszahelyezve a serpenyőbe, a tetejére sajtot szórva további 5-6 percig sütöm. Amikor kész tányérra csúsztatom, és tortaszerűen felszelem, úgy tálalom.
Lehet mellé mártogatóst készíteni, én joghurtot és fokhagymát kevertem el, azzal locsoltam meg a tetejét.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: pi, febr. 21. 16:24
A káposztás tojáslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.