Vegetáriánus desszert, kókusszal, eperrel és málnával recept
60 perc
A Vegetáriánus desszert, kókusszal, eperrel és málnával hozzávalói:
Desszert alap:
100 gr pörkölt mandula
300 gr aszalt datolya kimagozva, forró vízzel 15 percet áztatva
100 gr mandulaliszt
Töltelék:
250-250 gr fagyasztott eper és málna
1 ek méz ( ha cseréled pl juhar, vagy datolyaszirupra, akkor teljesen vegán desszertet kapsz)
1 csipet só
80 gr kókuszreszelék
Kókuszolaj
Teteje:
50 gr vegán étcsokoládé
A Vegetáriánus desszert, kókusszal, eperrel és málnával elkészítési módja:
A desszert alaphoz a pörkölt mandulát durvábbra őrlöm, majd rádarabolom a kimagozott datolyát. A turmixgéppel együtt őrlöm alacsony fokozaton, kicsit maradjon darabosabb. Egy edénybe kiszedem, majd eldolgozom még a mandulaliszttel. Egy keményebb masszát kapunk, amit villával a legegyszerűbb eldolgozni. Az alapot egyforma nagyságúra osztom és belesimítom egy-egy muffinpapír aljába, nagyjából 0,5-1 centi magasan. A töltelékhez a gyümölcsöket összefőzöm a mézzel, egészen besűrítem. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem a kókuszreszeléket. Teszek hozzá 1-2 evőkanál kókuszolajat és alaposan elkeverem. Az így kapott lágy tölteléket az alapra töltöm, egyformára eloszlatva. A tetejéhez felolvasztom az étcsokoládét, és teljesen bevonom vele, majd liofilizált málnával díszítem. 1-2 órát hűtőben tárolom, hogy az olaj megdermessze a tölteléket, majd lehet fogyasztani.
A kókuszolaj folyékony legyen, ne szilárd, különben nem lehet eldolgozni rendesen.
Az alapot olajos kézzel a legegyszerűbb eloszlatni a muffinpapír aljába. A töltelékhez ízlés szerint lehet tenni több mézet, de a datolya az egész desszertet édesíti. Pici sót mindenképpen érdemes a töltelékhez tenni, édesebbé teszi az összhatást.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: pi, márc. 11. 09:20
A vegetáriánus desszert, kókusszal, eperrel és málnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.