Zabpelyhes keksz sárgarépával recept
60 perc
A Zabpelyhes keksz sárgarépával hozzávalói:
100 gr zabpehely megőrölve (durvábbra, ne legyen liszt)
90 gr zabpehely egészben
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
csipet só
1 tojás
120 gr méz
kókuszolaj 2 ek
40 gr dió apróra vagdalva
70 gr sárgarépa lereszelve
A Zabpelyhes keksz sárgarépával elkészítési módja:
A száraz alapanyagokat és a nedves alapanyagokat először összevegyítem, majd a egybeöntve jól kidolgozom a keksz alapját. Letakarom egy nejlonnal és 30 percre hűtőbe teszem az tésztát. Ezalatt a zabpehely megdagad és formázhatóvá válik. Egy kanál segítségével egyforma adagokat szaggatok a tésztából, kiolajozok egy sütőpapírral bélelt tepsit és a tésztákat ráhalmozom a papírra. Szép kis korongokat formázok a tésztából, és 15 perc alatt megsütöm 180 fokon.
Ha tovább bennhagyom, kicsit keményebb, ropogósabb lesz az állaga.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pi, márc. 21. 12:58
A zabpelyhes keksz sárgarépával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.