Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) recept
A Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) hozzávalói:25 dkg kukoricaliszt
20 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
5 dkg olvasztott margarin
3 tojás
200 ml víz
1 csomag sütőpor
1 citrom héja (kimaradhat)
meggy ízlés szerint
A Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral kicsit felverem, belecsorgatom közben az olvasztott margarint, majd a meggy kivételével a többi hozzávalót is belerakom és egyenletesre keverem. Tepsibe vagy formákba öntöm, ezután kerül a tetjére a meggy. A tészta hígnak fog tűnni, de így a jó.
Magasabb szélű, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy akár szilikon formákban is lehet sütni.
A meggy lehet befőtt vagy fagyasztott, de ha az utóbbi, akkor cukorral, fahéjjal nyakonöntve hagyd kiolvadni.
Készülhet vajjal, búzaliszttel és tejjel is, ha nem kell, hogy mentes legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szmitike, márc. 20. 08:57
A kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.