Káposztafasírt recept
45 perc
A Káposztafasírt hozzávalói:
1 kisebb fej fehérkáposzta
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
2 tojás
4 ek liszt
só, bors, pirosparika, fokhagymapor
olaj
A Káposztafasírt elkészítési módja:
A káposztát feldarabolom kb 2x2 cm-es kockára, majd az egészet egy edénybe teszem, felöntöm vízzel, sózom és forrás után kb 20 percet főzöm. Ezidő alatt a hagymát apróra vágom, és olívaolajon fonnyasztom, majd az előzőleg lereszelt sárgarépát ráteszem a hagymára és együtt puhára dinsztelem. A megfőtt káposztát egy szűrőbe téve alaposan lecsepegtetem, majd egy edénybe téve hozzáadom a hagymás répát, a tojásokat, a lisztet, a fűszereket ízlés szerint és alaposan elkeverem. Olajat hevítek egy serpenyőben és kisebb halmokat formázva pirosra sütöm a fasírtokat.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: pi, ápr. 4. 08:54
A káposztafasírt elkészítési módja és hozzávalói.