Cseresznyés pite recept
60 perc
A Cseresznyés pite hozzávalói:
300 gramm nagyon puha vaj
250 gramm porcukor
1-2 tk. vaníliaaroma ( esetleg mandulaaroma)
2 csipet só
6 tojás
450 gramm liszt
250 gramm natúr joghurt, vagy kefir
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
1 kg magozott cseresznye
A Cseresznyés pite elkészítési módja:
A nagy gáztepsit kivajazom-lisztezem. Előmelegítem a sütőt 190 fokra. A nagyon puha vajjal habosra keverem a porcukrot. Majd egyenként beledolgozom habverővel vagy turmixgéppel a tojásokat, az aromát, pici sót és végül a joghurtot vagy kefirt. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. Ezután a nedves és száraz hozzávalókat elkeverem. Kicsit tömörebb tésztát kapok, amit a tepsibe el kell egy spatula segítségével teríteni egyenletesen. Majd a tetejét kirakom szorosan a cseresznyével. 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
A cseresznyét bele lehet forgatni lisztbe, de az én tapasztalatom az, hogy ez a tészta nem engedi lesüllyedni liszt nélkül sem a szemeket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pi, jún. 4. 08:47
A cseresznyés pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.