Aszalt gyümölcsös torta recept
90 perc
Az Aszalt gyümölcsös torta hozzávalói:
200 gramm zabpehelyliszt
240 ml zab vagy kókusztej
1 tk sütőpor
70 gramm reszelt sárgarépa
8-10 aszalt sárgabarack
50 gr mazsola
1 nagyobb savanykás alma
3 tojás
Vaníliaaroma
2 ek olívaolaj
4 ek méz vagy datolyaszirup
1 tk fahéj
2 csipet só
Az Aszalt gyümölcsös torta elkészítési módja:
Az aszalt gyümölcsöket forró vízbe áztatom nagyjából 20 percre, majd a barackot megvágom kisebb darabokra. Lecsepegtetem a mazsolát is. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd a tejfélével és hagyom állni. A reszelt répát a masszához keverem, majd az almát is felkockázom héjastól, és azt is belekeverem a masszába. A tojásokat habosra keverem, egészen fehéredésig, majd beleteszem a mézet, vagy szirupot és habosítom még együtt. Ezután a két masszát összekeverem, közben hozzáadom még a fahéjat, a sót, olajat és a vaníliaaromát. A teljes masszát egy kiolajozott tapadásmentes edénybe helyezem, kb 18 centi átmérősbe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 45-50 percig sütöm. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy teljesen átsült-e?
Félidőben letakartam sütőpapírral, hogy ne égjen meg a teteje.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: pi, máj. 18. 10:03
Az aszalt gyümölcsös torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.