Tepsis raffaelo glutén és tejmentes recept
A Tepsis raffaelo glutén és tejmentes hozzávalói:tészta:
6 db tojás fehérje
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg kristálycukor
10 dkg kukoricaliszt vagy rizsliszt
krém:
8 dl víz vagy mandulatej
6 db tojás sárgája
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor - elhagyható
+ kókuszreszelék a tetejére
A Tepsis raffaelo glutén és tejmentes elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral, majd hozzáadom a kókuszt és a lisztet, összeforgatom egyenletes állagúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, elegyengetem és sütöm. A 6 db tojás sárgáját kikeverem a pudingporral, kb. 2 dl vízzel és a fele cukorral. A maradék vizet és a cukrot felforralom, majd hozzáadom a pudingporos keveréket, összefőzöm folyamatos kevergetés mellett. Ha elkészült, még meleg hozzáadom a margarint és 2 csomag vaníliás cukrot, majd egyenletesre keverem. A kisült tésztáról leválasztom a sütőpapírt, majd mehet rá a krém (nem kell megvárni még kihűl), elsimítom és meghintem kókuszreszelékkel.
Kipróbált recept, mandulatejjel/csak vízzel és rizs- és kukorica liszttel is. Hidegen szépen szeletelhető. A krémhez, aki nem annyira édesszájú tehet kevesebb cukrot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsebóka, jún. 27. 09:36
A tepsis raffaelo glutén és tejmentes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.