Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos guba tiramisu recept

Mákos guba tiramisu recept

A Mákos guba tiramisu hozzávalói:
15-20 dkg darált mák
6-8 db kifli
10-15 dl tej
vaníliáscukor/(vaníliarúd)
3 ek. cukor/édesítőszer
30 dkg mascarpone
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl habtejszín


A Mákos guba tiramisu elkészítési módja:
Elkészítjük a krémhez a vaníliapudingot. (Tej és 3 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer.) Hagyjuk kihűlni gyakori keverés mellett, hogy ne csomósodjon össze. Ha kihűlt, habosítsuk fel, majd keverjük hozzá a mascarponét. Jöhet bele a darált mák, jól keverjük el azt is, ha megkóstoljuk és nekünk nem elég édes, akkor még adhatunk hozzá cukrot/édesítőt. A habtejszínt verjük fel, majd kb. a felét óvatosan keverjük a krémhez, hogy könnyű, laza legyen. A kifliket karikázzuk fel, majd a megmaradt tejet öntsük egy tálba, kevés cukorral/édesítővel és a vaníliával ízesítsük. Így már csak össze kell állítani. A látvány miatt érdemes átlátszó edénybe rétegezni. pl. üvegtálat, jénait. Az első réteg a vaníliás tejben megúsztatott kiflikarikák, rá egy sor mákos krém, majd újra kiflit és krémet és ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra ügyelve, hogy a legfölső réteg krém legyen. A tetejét a megmaradt tejszínhabbal díszíthetjük. 1-2 órára a hűtőben tesszük, hogy kicsit összeálljanak az ízek, rétegek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos guba tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook