Székely csirke recept
A Székely csirke hozzávalói:1,5 kg krumpli
60-80 dkg csirkemell
10-15 dkg szalonna
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejszín
só
bors
1 tk. tárkony
olaj
A Székely csirke elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük a héjában, ha kihűlés megpucoljuk és felkarikázzuk. A húst felszeleteljük, szükséges esetén picit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal fűszerezzük. A húst kevés olajon pirítsuk oldalanként kb. 3-5 percig, majd tegyük tányérra pihenni. A szalonnát apró kockákra vágjuk és lepirítsuk. A jénait kenjük ki olajjal, majd a burgonya felét tegyük az aljára, rá a húst és szórjuk rá a pirított szalonnát, majd rá a reszelt sajt felét. Ezután a maradék burgonyát. A tejszínt keverjük össze a sóval, borssal és tárkonnyal, majd öntsük a krumplira. Ezután a maradék sajtot is szórjuk rá. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük pirosra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, máj. 21. 11:37
A székely csirke elkészítési módja és hozzávalói.