Csirkecomb rizzsel-zöldséggel recept
A Csirkecomb rizzsel-zöldséggel hozzávalói:1 kg csirkecomb (csontnélküli)
50 dkg rizs
6 ek. fűszerkeverék
2-3 tk. olívaolaj
1-2 db vöröshagyma
4-5 db kaliforniai paprika (több színű)
3-4 gerezd fokhagyma
10-12 db koktélparadicsom
2 tk. zsír
4 tk. sűrített paradicsom
1 l alaplé
20-25 dkg reszeltsajt
só
bors
petrezselyem a tetejére
A Csirkecomb rizzsel-zöldséggel elkészítési módja:
A csirkecombokat kicsontozzuk, ha nem csontnélkülit vettünk. Alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel, (ízlés szerint). Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, és jól átforgatjuk. Míg előkészítjük a zöldségeket állni hagyjuk. A vöröshagymát és a kaliforniai paprikákat apróra vágjuk/kockázzuk, a fokhagymákat vékonyra szeleteljük, a koktélparadicsomokat tetszőlegesen aprítjuk pl. félbe. A serpenyőben egy kevés zsiradékot felforrósítunk, majd lepirítjuk rajta a csirkecombokat. Nem kell egyszerre mindet a serpenyőbe helyezni, a lényeg, hogy aranybarnák legyenek. Ha kiszedtük a csirkecombokat a serpenyőbe tesszük a zöldségeket. Fűszerezzük őket egy kevés fűszerkeverékkel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és összekeverjük. Hagyjuk, hogy a zöldségek pirulni kezdjenek, majd hozzáadjuk a paradicsomokat és a fokhagymát. Összekeverjük, majd jöhet egy kevés sűrített paradicsom és a rizs is. A rizs kifehéredéséig pirítjuk az egészet, ezután hozzáöntjük az alaplevünket. A csirkecombokat a tetejére halmozzuk, és fedő alatt kb. 30-40 perc alatt készre pároljuk. Ha kész, rászórjuk sajtot, és kb. 15-20 perc alatt a sütőben készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, akkor petrezselyemmel megszórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, máj. 21. 18:10
A csirkecomb rizzsel-zöldséggel elkészítési módja és hozzávalói.