Darált húsos rakott krumpli recept
A Darált húsos rakott krumpli hozzávalói:2-3 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma/ lila
1 kg darált hús
só
bors
2-3 dl tejszín
2-3 dl tejföl
30-40 dkg sajt
10-12 szelet bacon
olaj/zsír
A Darált húsos rakott krumpli elkészítési módja:
A megmosott krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Amíg fő a krumpli, addig elkészítjük pörköltnek a darált húst. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük, majd ráöntjük a húsra és kb. 15-20 percig főzzük. Egy magasfalú tepsibe/jénaiba karikára szeleteljük a krumplit és rétegezzük a tepsibe a darált hússal, a rétegek közé szórjuk a reszelt sajtot. A tetejére krumplit és bacon szeleteket teszünk, és szintén megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, majd addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Minden réteg krumplit megszoktam sózni.
A bacont ki is lehet hagyni, vagy lehet helyette más szalonnát vagy akár kolbászt is használni.
Lényegében sok mindent lehet hozzá tenni, akár gombát, borsót stb.
A hagyma is lehet bármilyen, amit szeretünk.
Én tegnap készítettem lilahagymával és egy gerezd fokhagymát is szeleteltem hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, máj. 24. 11:18
A darált húsos rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.