Palacsinta torta mascarpóne krémmel, kakaóval recept
A Palacsinta torta mascarpóne krémmel, kakaóval hozzávalói:Krém:
50 dkg mascarpóne
1 dl tejszín
15-20 dkg cukor, (ízlés szerint)
1 csipet só
csokimáz:
2-3 ek. kakaópor
2 ek. cukor
25 gramm vaj
2 ek. víz
1 ek citromlé
ízlés szerint csokimáz
A Palacsinta torta mascarpóne krémmel, kakaóval elkészítési módja:
Kisütünk kb. 14-16 db palacsintát. Kicsit vastagabbakat a megszokottnál. Robotgéppel kikevertem a krém hozzávalóit egy keverőtálban. Érdemes egy kapcsos tortaformára aljára rétegezni (sütőpapírt tehetünk alá) a palacsintákat úgy, hogy a széleit körbevágjuk. Palacsintával kezdjük, majd 1-2 ek. krém. A krémet próbáljuk egyenletesen elkenni. Az utolsó réteg is palacsinta legyen. Visszatesszük a kapcsos forma oldalát, pont olyan magasra rétegezzünk, mint a forma. A hűtőbe tesszük úgy, hogy pl. egy tányért a tetejére teszünk, hogy lenyomja a rétegeket. A máz hozzávalóit gőz fölött simára keverjük, kicsit hűlni hagytam, majd a torta tetejére öntjük úgy, hogy a lecsorgó krém bevonja a torta oldalát is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, jún. 11. 23:17
A palacsinta torta mascarpóne krémmel, kakaóval elkészítési módja és hozzávalói.