Pandamaci recept
A Pandamaci hozzávalói:Kakaós tészta:
6 tojás
2 pohár tejföl
2 pohár liszt
2 pohár cukor
sütőpor
3-4 ek. kakaó
Kókuszos tészta:
15 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
6 kanál porcukor
7 kanál liszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag margarin
A Pandamaci elkészítési módja:
A tojásokat kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát kétfelé szedjük. Egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe (25×30 cm) simítjuk. Ezután a 6 tojásfehérjét keményre felverjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A tepsiben lévő tésztára kanállal kókusztésztapöttyöket teszünk. Befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd tűpróbáig sütjük. Ha megsült, keresztben kettévágjuk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tojássárgáját a cukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A tetejére csokimázt teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. aug. 16. 14:26
A pandamaci elkészítési módja és hozzávalói.