Csokoládés karamell torta recept
A Csokoládés karamell torta hozzávalói:15 szelethez
200 g lisz
50 g őrölt mandula
300 g vaj
40 g porcukor
csipet só
1 tojás
150 g cukor
525 g tejszín (főző)
400 g étcsokoládé
szárított borsó sütéshez (ez nem kerül bele a süteménybe)
csokoládéreszelék és kakaópor díszítéshez
sütőpapír
A Csokoládés karamell torta elkészítési módja:
A lisztet, mandulát, 100 g vajat és porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, csipet sót, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig állni hagyjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk. Kibéleljük vele a sütőformát úgy, hogy a perem résznél visszahajtjuk a tésztát kicsit. Most következik a sütőpapír, amit a tésztára teszünk, és megtöltjük szárított borsóval. Villa segítségével a visszahajtott peremet rásimítjuk a sütőpapírra. Előmelegített sütőben 150 °C fokon 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és csak ezután távolítsuk el róla óvatosan a sütőpapírt és szárított borsót. A cukrot, 175 g vajat és 125 g tejszínt tegyük hőálló edénybe, és forraljuk össze 8 perc alatt folyamatos keverés közben. Hagyjuk kicsit kihűlni, de csak annyira, hogy még elsimítható legyen a tésztán. Tegyük a már megsütött tésztába és hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét törjük kis darabokra. 400 g tejszínt csipetnyi sóval melegítsünk fel. Külön tálban olvasszuk meg a 25 g vajat, és benne a csokoládédarabokat. Keverjük hozzá a meleg tejszínhez. Hagyjuk langyosra hűlni és öntsük a karamell réteg tetejére, majd tegyük hűtőszekrénybe kihűlni. Szórjunk tálaláskor a tetejére reszelt csokoládét és kakaóport.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. aug. 15. 09:14
A csokoládés karamell torta elkészítési módja és hozzávalói.