Csokoládés farönk torta recept
A Csokoládés farönk torta hozzávalói:8 db tojás
8 púpozott evőkanál liszt
8 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor
1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál víz
A krémhez
10 dkg kakapor
3 dl tejszín
20 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
20 dkg tortabevonó massza étcsokis
10 dkg fehér tortabevonó massza
A Csokoládés farönk torta elkészítési módja:
24 cm-es tortaformát kikenem margarinnal, megszórom liszttel. A 8 tojásból meg hozzávalóiból 24 cm-es tortaformában megsütöttem a csokis piskótát. Előző nap készítek el mindent, mert a krémet is le kell a hűtőben jól hűteni. A 3 dl tejszínt a cukorral felteszem forrni kb. 7-9 percig, állandóan kevergetve, majd a margarint is hozzáteszem, és még 7 percig teljes lángon addig forralom, míg elolvad benne. Leveszem a tűzhelyről, és beleszitálom kis adagonként, a kakaóport. Amikor teljesen kihűl a sima krém, akkor 24 órára behűtöm a hűtőben, és másnap robotgéppel felhabosítom, ami kb. 10 perc. Vagyis elkészítem a párizsi krémet. 3 lapba vágom a tortalapot, és ezzel megkenem őket, majd az oldalát is, és bevonom a gőz felett megolvasztott csokival. Ez már ízlés dolga. Úgy készítettem el, hogy hasonlítson, egy farönkre. Fehér csokival évgyűrűket kreáltam rá, és marcipán medvével, meg gombákkal, virággal díszítettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. aug. 12. 08:14
A csokoládés farönk torta elkészítési módja és hozzávalói.