Segítsetek! Ötleteket várnék hogy mit érdemes vinni vendégségbe. (húsvétkor) (beszélgetés)
júúúúújjjjj de jó h szóltáááál!!!!!
KÖSZÍÍÍÍÍ :-D
ha négyszögletes tepsiben sütök lapos piskótát akkor csak a tetejére,ha kerek tortaformában akkor elvágom és közé is kenek. létszámfüggő...
majd számolj be légyszi h h tetszett a családnak/barátoknak.
ha találok egy képet megpróbálom feltölteni az adatlapomra
Jujj, nagyon felizgattál ezzel a húsvéti ajándékozással.... :)
Mi anyuéknál szoktunk húsvétolni, amióta a gyerekek megszülettek, mert ők laknak családi házban... és a lányom 16, a fiam 13 éves koráig úgy volt, hogy ők az előző napokban (ugye tavaszi szünet) elmentek anyuékhoz, én meg mentem húsvét napján a hajnali (4.12-es busszal), hogy kinn a fűben el tudjam dugdosni az ajándékokat, ők meg 8 körül keltek, és megkeresgették... ez már tavaly nem így volt... de ez a díszített ajándékkosaras nagyon tetszik, ettől az évtől fogva így húsvétolunk... kellenek a szokások, a jó szokások. :)
Különben is ajándékozni jóóóó... mindig. :))) Nem tudom mennyire vagy ügyes, kreatív... kis textil nyuszi, színes szívecskék kis szalaggal... a kaja mellé a kosárba.. :)) ...hm... kedves kaptam, mi családilag mindig anyuméknál húsvétolunk, összerakok egy ajándékos kosarat én is... :))
Köci! ;)
piskóta: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt. én a tojásfehérjéhez teszek pár csepp citromlevet is.
krém: 2 cs puding 7 dl tejjel megfőzöm, habosra keverem ízlés szerinti mennyiségű porcukorral (kb 10-15 dkg, mert én kalóriaspórolás miatt a pudingba teszek 6-8 édesítőt) és 25 dkg margarinnal, (szigorúan Rama!)
kókuszreszeléket csak simán összekeverem egy bögrében az aromával, és a tetejére szórom.
nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni, mert elronthatatlan.
köszi :)
örülök h tetszik, mert szerintem is az!!
még egy kis kaszinó tojást is el tudok képzelni mellé. :)
süti-ügy: húsvétkor mindig Nyuszifészek tortát csinálok, imádják a rokonok. sima vaníliakrémmel töltött piskóta, a lényeg a dekor. kókuszreszeléket zöldre festek mandulaaromával, vastagon megszóróm vele a tortát, tetejére cukormázzal bevont mogyorót szoktam tenni (nem tudom mi a pontos neve, P*nnyben veszem). esetleg ülhet rá egy marcipán nyuszi is. nagyon aranyos, hangulatos.
További ajánlott fórumok:
- Húsvétkor vendégségbe megyünk, milyen egyszerű ennivalót vigyek?
- Segítsetek!! Ajándékötleteket várnék egy hatvanéves közeli kedves családtagnak!
- Babatorta - Ötleteket, recepteket várnék, milyen tortát lehetne sütni egy baba 1 éves szülinapjára.
- Tefal párolóedény...miket "főztök" benne? Jó ötleteket várnék :)
- Figurás torta ötleteket várnék!
- Praktikus italtartó iskolásoknak. Ötleteket várnék!