Van olyan étel, amit szeretsz, de vendégségbe mégsem eszed szívesen? Mi az, és miért? (beszélgetős fórum)
Hosszú évekig nem reggeliztem, mondván, hogy ha nem vagyok éhes, minek ennék.
Aztán mikor meglett a szőlőm, és reggel 6-kor már benne voltam és dolgoztam, bizony 8 óra körül tisztességesen megéheztem. Képes voltam akkora db. szalonnát, kenyeret, z.paprikát betermelni, hogy olyat korábban még sohasem tettem.
A kerti munka kiveszi az emberből az erőt, kell a pótlás.
Még anno a barátnőmmel Szegeden voltunk, akkor még volt a Mérey utcában egy szolid étterem, ott ebédeltünk. A szomszéd asztalnál két fehér inges, nyakkendős úr görögdinnyét rendelt, és késsel-villával ették. Mi összenéztünk, és hogy el ne röhögjük magunkat hangosan, gyorsan fizettünk, és távoztunk.
Az igaz, hogy nagyon meleg volt, de ennyire????
Igen, van. Olyasmi, amit nehéz kulturáltan elfogyasztani (pl. kukorica a pizzán, ami folyton lepotyog- még ha vigyázol is, vagy a cérnametélt a levesben).
Ezen kívül esetleg a puffasztó ételek, amelyek diszkomfort érzést okoznak. Kellemetlen lehet, ha órákon keresztül tart a vendégeskedés.
Ahova vendégségbe jártam (barátaim, család) nagy odafigyeléssel készítik az ételt, nagy higiéniai odafigyeléssel. Amivel készülnek, kínálnak minden fenntartás nélkül megkóstolom, fogyasztom.
Fenntartásaim a távolkeleti kifőzdékkel kapcsolatosan vannak.
Nem eszem akárkinél. Sőt. Szüleimen és nővéremen kívűl nem szeretek másnál enni.
Kollégista voltam, rüheltem mindig mások előtt enni. 😑
Ez valóban nagyon intim kérdés. Nem szívesen fogyasztok idegen helyen. Rokonoknál is azt amiről tudom hogyan , hol, miből készíti.
Szomorú történet, nem velem fordult elő.
Munkahelyi bulizás alkalmával összedobták az enni-inni valót. Egyik sütés nélküli édességet nyers tojással készítették. 12 fő lett szalmonellás.
Hasonló eset történt egy iskolában is, ahol a gyerek szülinapi házikészítésű tortájától betegedtek meg.
Iskolákba nem szabad bevinni házi készítésű sütiket, csak számlával igazolt kereskedésben vásároltat.
Ezt sajnos sok helyen nem tartják be. Nem ismerhetjük mindegyik szülő konyháját, szokásait, így ebből és hasonlókból biztosan nem kérnék.
További ajánlott fórumok:
- 20 fős vendégség: mi legyen a menü?
- Szereted ha vendégek jönnek hozzátok, vagy inkább ti mentek szívesebben vendégségbe?
- Illik-e levetetni a cipőt a vendégeddel? Illik-e kutyával érkezni vendégségbe?
- Ha lepukkant a lépcsőház, szívesen mennél oda vendégségbe?
- Ének-Zene. Te mit hallgatsz szívesen? Volt már hangszer a kezedben? Szeretsz énekelni?
- Milyen munkát végeznél szívesen? Szeretsz a munkahelyeden dolgozni?