Ének-Zene. Te mit hallgatsz szívesen? Volt már hangszer a kezedben? Szeretsz énekelni? (beszélgetés)
Na, jó ez a Bach muzsika...osztinátó:)
Mivel a zeneiskola nem kötelező...szerintem helyenként az oktató nagyobb hangsúlyt fektet arra, amit ő fontosabbnak gondol vagy nehezebb és többet ismételteti.Mivel az anyaghoz képest kevés az óraszám, más rész rovására megy...Ha észreveszi, hogy neked nem megy vagy nem szívesen állsz neki...kiiktat:(
Akár hangszeres órán: kiütést kaptam a Wohlfahrt kottától...kár, hogy nem a Monti-csárdást gyakoroltatta be velem a tanárom...az legalább dallamosabb lett volna:)
Egyedül én jártam a családból zeneiskolába...érzékeltem is ott, de szerettem.
A szolfézson nem csodálkozom, nagyon tanárfüggő szerintem....annak ellenére, hogy kötelező tananyag ott is van:)
Köszi, klassz!:)
Már hallgatom.
Á, én mindig telóról vagyok, és használom a kiírt javaslatokat. Előfordul így, hogy vicces dolgokat írok :D
De köszönöm, igazad van! :)
Úgy látom ez egy újraélesztett fórum.
Szeretem a jó zenét, klasszikust is, könnyű zenét is, azon belül a jó rockzenét is!
Volt már hangszer a kezemben, és énekelek is.
Gyerekeim furulyáján tanultam egy kicsit játszani, rettentő éles hangja van, visszhangzott a környék szerintem:)
Énekelni szeretek/szeretnék, magamban itthon nem fogok:)
Kórustagsághoz kell valaki, aki beajánl és mentorál, mert nem olyan egyszerű a beilleszkedés...szerintem, de persze személyiségfüggő is lehet.
Zongorán játszom.......
......gombfocit, mert azon jól csúszik.
Bocs a sajtóhibáért: nem fúkós.de nem is fújós.
Zongorázni tanultam, énekelni meg már elfelejtettem. Ha náha dalra fakadok, jobb, ha senki nem hallja.
Ez jópofa, de ezeket a hangszereket fúvósnak és nem fúkósnak hívják.
Csak azért szólok, hogy ne röhögtesd ki magad a hangszerboltban.
Én is szeretem a magyar népzenét, sőtáltalában más népek zenéit is. Akomolyzenét is, a countryt és a reggae-t is. A rockot is, de a rap általában idegesít egy idő után, főleg ha nem értem a szövegét.
A metál is jöhet néha, hangulat kérdése. De jó idő óta nem hallgatok zenét, csak esetleg pár szám erejéig.
Szeretem a zongora darabokat, a relax zenéket, magyar népdalokat, rock és metál legtöbb vállfaját (slipknot a kedvenc), rapet, partizenéket.
Énekelni szeretek, de csak itthon szoktam.
Van egy kezdő dorombom. Anno dobolni szerettem volna, de nem volt rá keret. Majd még okarinát is szeretnék szerezni, meg esetleg kalumbát. A pánsíp is tetszik, meg a hasonló, mélyebb tónusú fújós hangszerek.
"Sokmindent" szívesen hallgatok, persze, ami nekem tetszik:)
Tanultam zenét, játszottam iskolai zenekarban.
Kórusban énekeltem, de nem igazán számított vagy tudsz-e énekelni....
Salsa, Merengue, Bachata, Reggaeton, Perreo.
Még kiskoromban volt mandolinunk, gitárunk, tam-tam dobunk. Utóbbi még megvan. :)
Szeretek, de nincs jó hangom.
És ez mellé még képes megfejelni a párom.
Aki operába jár.
Kezemben, ez jó kérdés? ;)
Zongorázni tanultam, tanulgattam. Bár mint nálunk a család mint két ágán mindenki. Ki több, ki kevesebb sikerrel.
Nekem több tehetségem volt, mint szorgalmam vagy inditatásom hozzá.
A családban több helyen van zongora, vagy pianínó, Páromnak van a lakásán - nem miattam - egy versenyzongora.
Nagy romantika szerzőinek etűdjeit, szoktam gyakorolgatni, és nagy néha másnak is játszani.
Amúgy válogatós zenei mindenevő vagyok. És ez mellé még képes megfejelni.
Élőzenével.
Ezért írtam, hogy "szakmai ártalom" . :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen zenét hallgatsz MOST?
- Milyen zenét hallgatsz?
- Mit hallgatsz most, vagy mit hallgattál utoljára? (zenét, amit te akartál hallani)
- Milyen zenei stílust hallgatsz leginkább?
- Class Fm analóg megszűnése óta milyen rádiót hallgatsz kocsiban, vagy ott ahol nincs net?
- Melyik az a zeneszám, amit szívesen hallgatsz sportolás közben?!