Finom meggyes recept
A Finom meggyes hozzávalói:1 üveg magozott meggy,
20 dkg margarin,
20 dkg darált keksz,
20 dkg darált dió,
és 20 dkg kristálycukor keveréke,
6 tojásból piskóta tészta.
A Finom meggyes elkészítési módja:
Egy közepes tepsit teljesen kibélelünk alufóliával még az oldalát is. Belekenjük az összes margarint majd erre rászórjuk a kinyomkodott meggyet arányosan elosztva. Erre rászórjuk a darált kekszet majd a cukros diót és a végén meglocsolgatjuk a meggy levével. Addig hagyjuk állni amíg 6 tojásból piskótát készítünk és ráborítjuk a tetejére. Lassú tűzön sokáig sütjük, hogy jól át tudjuk sütni. Amikor kivettük a sütőből csak teljesen kihűlve szabad kiborítani, máskülönben szétesik. Ha kihűlt és kiborítottuk tegyünk csoki mázat a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 19. 23:06
A finom meggyes elkészítési módja és hozzávalói.