Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült kacsa burgonyával recept

Sült kacsa burgonyával recept

A Sült kacsa burgonyával hozzávalói:
kacsa
burgonya
rozmaring

ételízesítő
zsír/olaj
fokhagyma


Sült kacsa burgonyával

A Sült kacsa burgonyával elkészítési módja:
Felrakom a kacsát vízzel és ételízesítővel és egészen addig főzöm még meg nem puhul. A burgonyát megpucolom, karikákra szelem. A megtisztított fokhagymát vékony csíkokra vágom. Ha megfőtt a kacsa, átrakom nagy, magas peremű tepsibe. A zsiradékba belekeverem a rozmaringot és a sót és ezzel alaposan bekenem a kacsát, majd fokhagymával megtűzdelem. A burgonyát is a sós, rozmaringos zsiradékba forgatom, majd a kacsa köré terítem. A főzőléből öntök alá egy kicsit. Lefedem alufóliával és beteszem sülni. Amikor a burgonya megpuhult, akkor leveszem a fóliát és pirosra sütöm.

A főzővizet érdemes megkóstolni, mert ha íztelen, akkor a kacsa sem lesz az igazi.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült kacsa burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook