Sült kacsa burgonyával recept
A Sült kacsa burgonyával hozzávalói:kacsa
burgonya
rozmaring
só
ételízesítő
zsír/olaj
fokhagyma
A Sült kacsa burgonyával elkészítési módja:
Felrakom a kacsát vízzel és ételízesítővel és egészen addig főzöm még meg nem puhul. A burgonyát megpucolom, karikákra szelem. A megtisztított fokhagymát vékony csíkokra vágom. Ha megfőtt a kacsa, átrakom nagy, magas peremű tepsibe. A zsiradékba belekeverem a rozmaringot és a sót és ezzel alaposan bekenem a kacsát, majd fokhagymával megtűzdelem. A burgonyát is a sós, rozmaringos zsiradékba forgatom, majd a kacsa köré terítem. A főzőléből öntök alá egy kicsit. Lefedem alufóliával és beteszem sülni. Amikor a burgonya megpuhult, akkor leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
A főzővizet érdemes megkóstolni, mert ha íztelen, akkor a kacsa sem lesz az igazi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Nala24, jún. 11. 17:31
A sült kacsa burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.