Pizzatekercs Nelli módra recept
A Pizzatekercs Nelli módra hozzávalói:- 1/4 liter víz
- 1/4 l. tej
- 2 dl olaj
- 1 kg liszt
- 1 élesztő
- kicsi cukor (1 púpos kiskanál)
- 1 ek. só
- 1 tejföl (2 dl)
- 1 margarin (25 dkg)
- 2 tojás sárgája
- 50-60 dkg szalámi
- ízlés szerint kukorica,gomba ki mivel szereti
- ketchup (nálam paradicsomsűr./házi lé+ bolti ketchup keverék)
- sajt
- pizzafűszer és/vagy oregano
A Pizzatekercs Nelli módra elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk kicsi cukorral és a tejjel,majd hozzáadjuk a liszthez,és a vízzel,olajjal,kicsi sóval együtt összegyúrjuk.Félretesszük,hogy megkeljen. A puha margarint összekeverjük a tejföllel és a tojássárgákkal. Ha megkelt a tészta (legalább fél óra),2 részre osztjuk.Kis pihentetés után kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a margarinos krémmel,rá jön a ketchup,pizzafűszer,majd megszórjuk reszelt szalámival és a többi hozzávalóval. Feltekerjük,és jó ujjnyi szeletekre vágjuk.Tepsibe fektetjük,ekkor kicsit lelapítjuk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk,ha ismét megkelt megsütjüuk.
Nem mértem le mikor csináltam,de olyan 30*50 cm-esre nyújthattam a tésztát.Így lett egy tekercsből kb.25 csiga. Az 1 adagból pedig 50.
A tejföllel kicsit spórolok,elég a kevesebb is. Kicsit rossz vele bánni mikor feldaraboljuk,mert nagyon 'esetlen',de pont a margarinos krémtől lesz puha.
Sütés kb.200 fokon ameddig szép színe lesz!
Fagyasztani is jól lehet, mikróba téve bármikor ehetjük.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: krisw, 2010. márc. 17. 18:36
A pizzatekercs nelli módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.